Women on Skates
Women on Skates

Women on Skates 2014

Ook in 2014 zal Women on Skates op meerdere locaties aanwezig zijn en kunnen dames deelnemen aan een van de skate clinics en toertocht.

Wat moet ik weten?

Annamarie Thomas heeft er al enorm zin in! Op zaterdag 28 mei 2011 leidt zij het superleuke Women on Skates. Voor alle meisjes én hun moeders heeft ze een enorme hoeveelheid tips & tricks die iedereen veiliger laat skaten. Het bijzondere is: Annamarie geeft je zelf les, ondersteund door diverse andere instructrices.

Waar is het?
Op het terrein bij het
Apollo hotel City Centre in Almere;
Koetsierbaan 2,
1315 SE Almere. 
Telefoon: 036 5274500
(OV-halte/station: Almere Centrum)

Parkeren?
In de Schippergarage onder het Apollo Hotel.

Wat kost het je en wat krijgt je daarvoor?
De entreeprijs is € 19,50. Daarvoor krijgt u de deelname aan de clinic, warming ups, work shops, toertocht +medaille, entree NK inline, en een goodiebag.

Waarop zal Annamarie haar lessen focussen?
Annamarie: “Het is bij skaten allereerst belangrijk dat je het veilig doet. Daarom zijn de clinics van Women on Skates gericht op Veiligheid. Dat houdt in: remmen, vallen, behendigheid. Als je dat onder de knie krijgt, kun je heerlijk gaan skaten!”

Wanneer zijn de tijden van de clinics?
9.30  -  10.20
10.30 - 11.20
11.30 – 12.20 ( Als je aan deze clinic mee doet, kun je geen toertocht rijden !)

Algemene warming up voor de toertocht 11.20 uur
Start toertocht 11.30 uur
Afstanden: 7, 20, 30, 40 km

Ehm… lazen we net niet iets over een medaille?
Zeker wel! Iedereen die een toertocht doet, krijgt als beloning een souvenir voor het leven in de vorm van een medaille.

Skates lenen?
Voor de deelneemsters van women on skates zijn gratis een paar Rollerblade skates te huren. Legitimatie verplicht.

Toertocht ASV
Kosten: (geldt niet voor de dames van Women on skates)
€ 7,50 voor volwassenen, € 4,50 voor junioren t/m 17 jaar.
KNSB licentiehouders krijgen resp. € 2,50 en € 1,50 korting
Valhelmen verhuur: € 3,00. Borg € 20,00 of inlevering van een geldig legitimatiebewijs.

Website voor meer informatie http://www.asv-almere.nl/

Kids Skate Park
Het Kids Skate park is voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Een parcours met lage, afgeronde hindernissen biedt verantwoorde uitdaging voor de jonge Inline-skaters. Met echte startheuvels, whoop-de-doo's, hills en brug. Kinderen kunnen echte Rollerblade (junior) skates lenen. Veiligheid staat voorop, dus bescherming en helmen zijn verplicht, én worden te leen aangeboden. Voor meer informatie zie http://schaatsen.nl/kpnjuniorschaatsclub.

Wie is Annamarie?
Annamarie is een zeer populaire ex-schaatsster. Ze komt uit Bantega, haar achtergrond is: Friesland, fris, gezellig boerengezin, normaal gebleven maar wel met een hang naar avontuur. Haar grootste kwaliteiten lagen op de middenafstanden, met name de 1500 meter en later ook steeds meer de 1000. Op beide afstanden was ze wereldkampioen en haar wereldrecord op de 1500 meter heeft jarenlang gestaan.

Ondanks een moeizame overstap op de klapschaatsen en rugproblemen slaagde ze erin een uitzonderlijk lange carrière te vervolmaken, ze was zeker vijftien jaren lang wereldtop. Het publiek bleef haar altijd trouw, in Thialf was het ‘Anna-marie’ immer te horen. Haar imago was en bleef: open, hartelijk, toegankelijk, geïnteresseerd, vrolijk en optimistisch.

Na haar schaatscarrière maakte Annamarie een doorstart als BN’er door in ijsshows op te treden, vele clinics te verzorgen en is ze ambassadeur van stichting Bechterew in beweging, de link is dat zij de ziekte van Bechterew zelf ook heeft. In de winter organiseert Annamarie al drie jaar met erg veel succes het evenement Women on Ice, in Biddinghuizen, waar honderden vrouwen een dag schaatsplezier beleven en enorm veel tips en tricks krijgen van Annamarie, Yvonne van Gennip en Karen Venhuizen.

Hartelijke groet,

Women on Skates Team

Partners

KNSB

ASV

PIU CALCIO

Sponsors

Unive

Suppliers

Rollerblade

Apollo Hotel

Roosvicee

Plan Girls First